beschrijving

Doorloop oven voor folie en delen
toepassingsgebieden voor deze ovens zijn er velen. De ovens worden toegepast:
> als continue verwarming
> bij thermische behandeling van delen
> als onderdeel van een proces
Het kan hierbij gaan om losse onderdelen op een transportband of om een strook continue aangevoerde folie. In het geval van folieverwarming wordt door gebruik te maken van diverse walsen de doorlooptijd of de verblijftijd in de oven verlengd. Deze uitvoering is in het geval van weinig ruimte een voordeel. De verbinding met de besturing komt tot stand in goed overleg met de klant.

Temperatuurbereik tot 500°C.

beschrijving

Doorloopstraler
deze wordt gebruikt voor het continu verwarmen van kabels, metalen banden, kunststofprofielen. Meerdere stralers kunnen gekoppeld worden om zo de gewenste doorlooptijd te verkrijgen. Er zijn dan ook verschillende temperaturen mogelijk bijvoorbeeld in de in- en uitloopzone.

Temperatuurbereik tot 950°C.

beschrijving

Laboratorium drogers

Temperatuurbereik tot 300°C.

beschrijving

Silodrogers

Temperatuurbereik tot 180°C.

beschrijving

Trechter-granulaat droger
deze wordt gebruikt voor het nadrogen van kunststof granulaat. De droger wordt in de trechter van een spuitgietmachine gemonteerd, waarbij het belangrijk is dat de uitblaasopening van de droger zich boven de vulopening van het materiaal bevindt.
De warme lucht ventilator zuigt via een filter lucht aan en verwarmt deze tot een temperatuur die tussen 60 en 200°C instelbaar is. Hierdoor wordt het granulaat in relatief korte tijd gedroogd of voorverwarmd. Een ingebouwde temperatuurbegrenzer (vast op 235°C ingesteld) beschermt de droger voor oververhitting. De granulaat drogers zorgen voor een verkorting van het plastificeerproces.

Temperatuurbereik tot 200°C.

[stufa  tel 0485 350333]